Najnovija vest

NAJNOVIJI CRNI REKORD U SRBIJI: Alarmantno! Za 24 h više od 1.000 zaraženih, 5 osoba umrlo

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama dnevnog preseka, 27. oktobra do 15 časova registrovano je još 1.053 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Nažalost, potvrđeno je još 5 smrtnh slučajeva. Broj pacijenata na respiratorima je 38.

Na korona virus do 15 sati današnjeg dana testirano je 9.430 osoba.

Ukupno je preminulo 798 osoba.

Da podsetimo, juče je korona potvrđena kod 341 osobe, jedna osoba je preminula, a 39 je bilo na respiratorima.

Ovo su najvažnije vesti o koroni iz Srbije i sveta

* Upozorenje dr Grbović

Pulmolog KCS-a, doktorka Jelena Grbović navodi da je zdravstveni sistem umoran i da se nada da će nove mere pomoći u borbi protiv kovida 19, navela je i da je opravdano uvođenje strožijih mera.

"Ja se nadam da će ove nove mere koje će biti sprovedene, nadam se, vrlo brzo, pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srbije da se izbori sa koronavirusom što je pre moguće i na najbezbolniji način. Ako to nije bilo moguće bez ovakvih, da kažem, drastičnijih mera onda je prosto opravdano uvođenje ovakvih mera", objašnjava Grbovićeva.

* Proračun profesora Kočovića

Stručnjaci daju loše prognoze, najavljuje se da će broj zaraženih u Srbiji preći 1.000 na dnevnom nivou. A šta o tome kaže profesor Petar Kočović,koji preko matematičkog modela već mesecima unazad prati razvoj korona virusa u Srbiji.
* Katastrofa u Hrvatskoj

Prema poslednjim informacijama Nacionalnog stožera, broj novozaraženih u Hrvatskoj 27. oktobra do 10 časova iznosi 1413. Preminulo je još 18 osoba, a broj pacijenata na respiratorima je 57 .

* Drama u Sarajevu

U poslednja 24 sata u BiH je od korona virusa obolelo još 1.555 osoba, dok je preminuo 21 pacijent, a testirano je 3.158 osoba što znači da je svaka druga osoba zaražena.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.