Zdravlje

SLOVENIJA GUBI KONTROLU NAD KORONOM: Ponovo ogroman broj zaraženih

Autor Maja Gašić

Slovenija se suočava sa najvećom krizom.

Prema jučerašnjem preseku, u Sloveniji je juče oboren novi crni rekord sa čak 2.605 novozaraženih. danas je situacija "nešto bolja",  u poslednja 24 sata potvrđeno 2.488 novih zaraza korona virusom, prema još uvek nezvaničnim podacima koje prenosi RTV Slovenija.

To je drugi najveći broj novozaraženih, nakon što je dan ranije bilo rekordnih 2.605 novobolelih, i potvrda da je stanje epidemije i dalje na rubu kontrole, prenose mediji.

Zvanični podaci o broju testiranja i stanju u bolnicama biće objavljeni na konferenciji za novinare tokom dana, prenosi Hina.

Slovenačka vlada će večeras raspravljati o epidemiološkoj situaciji, ali se za sada ne očekuje novo pooštravanje mera koje već uključuju zabranu kretanja u noćnim satima i van opštinskih granica, obavezno nošenje maski i na otvorenom, onlajn nastavu i brojne druge.

Institut "Jožef Štefan", koji radi projekcije i analize razvoja epidemije za vladu, objavio je da se do sada u drugom talasu epidemije kovida-19 zarazilo 5,5 odsto stanovnika, kao i da je trenutno zaraženih više od zvanično potvrđenog broja - odnosno približno svaki 29. stanovnik Slovenije.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Mondo/Tanjug