Najnovija vest

KORONA DIVLJA: Danas još 1.384 zaraženih, šest osoba umrlo

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Prema poslednjim informacijama dnevnog preseka, 29. oktobra do 15 časova registrovana su još 1.384 nova slučaja zaraze korona virusom.

Nažalost, potvrđeno je još šest smrtnih slučajeva. Broj pacijenata na respiratorima je 44.

Da podsetimo, juče je zabeleženo još 1.328 zaraženih, što je najviše od početka epidemije u našoj zemlji! Nažalost, još pet osoba je preminulo.

Ovo su najvažnije vesti o koroni iz Srbije i sveta

* Korona se vratila u Kinu

U Kini je u poslednja 24 sata potvrđeno 47 novih slučajeva korona virusa, što je najveći broj za više od dva i po meseca, saopštile su zdravstvene vlasti te zemlje. Među novozaraženima, u 23 slučaja je reč o lokalnoj transmisiji virusa u Sinkjangu, a ostali su importovani iz inostranstva.

* Puni se "Mišović"

Načelnik stacionarnog odeljenja KBC "Dragiša Mišovic" dr Predrag Savić izjavio je danas da se u toj ustanovi trenutno nalazi 158 kovid pacijenata od kojih je 30 na intezivnoj nezi, a 12 na respiratorima.

* Nova žarišta

" Posle Beograda sa 652, to je Novi sad sa 68, Kg 54 i juče se utvrdilo i da su i Šabac sa 39 i Požarevac 30. Beograd je 40 odsto potvrđenih, ali očekivali smo, veliki grad i okupljanja su intenzivna.", rekla je direktorka "Batuta" dr Verica Jovanović.

* Korona uzela zamah u Beogradu

"Bili smo u prednosti, u odnosu na ostale zemlje, više nismo. U Beogradu je epidemija uzela zamah i ne može da se jednostavno zaustavi", kaže dr Predrag Kon.

* Epidemija bukti u regionu

Prema poslednjim informacijama u poslednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 2.776 slučajeva zaraze, što je najviše od početka epidemije, kao i 18 smrtnih slučajeva.

Prema jučerašnjem preseku, u Sloveniji je juče oboren novi crni rekord sa čak 2.605 novozaraženih. danas je situacija "nešto bolja", u poslednja 24 sata potvrđeno 2.488 novih zaraza korona virusom, prema još uvek nezvaničnim podacima koje prenosi RTV Slovenija.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo i Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH u Bosni i Hercegovini registrovano je 1.903 novozaražene osobe od korona virusa, dok je 21 osoba preminula.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.