Otkrio i zašto nosi vizir!

"DR MASERATI" PONOVO ŠOKIRAO: Ako se razbolim od kovida, javno obećavam...

Autor Nataša Petrović

Profesor Goran Belojević najavio kraj epidemije, ali i dao javno obećanje...

Izvor: Prva

Izjave profesora Gorana Belojevića poznatog i kao "dr Maseratija" izazivaju veliku pažnju jer mnogi stručnjaci nisu saglasni sa njegovim preporukama i savetima. Ipak, on od toga ne odustaje, pa je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva opet govorio o probioticima kao lekovima koji, prema njegovim rečima, štite od korone.

"Mala grupa naučnika koja govori o probioticima, uglavnom se piše o sintetici, probiotici su živi, bakterije, koje su od suštinskog značaja jer virus ulazi u telo preko receptora, koji se nalaze i u crevima. Postoji određeni otklon prema tome jer se smatra da to nije lek u pravom smislu reči jer lek se ne razmnožava, a bakterije da, ali apsolutno sam uveren da mogu da zaustave pandemiju", rekao je dr Belojević, ističući da kraj pandemije očekuje krajem 2021. godine.

Ubeđen u svoju teoriju o probioticima, doktor je dao i obećanje.

"Javno obećavam da ako se razbolim od kovida više jednu jedinu reč neću progovoriti. Preventivac ne sme da se razboli jer onda njegova priča ne pije vodu".

On je istakao da pije jedan probiotik dnevno, a na pitanje da li uz to treba piti i vitamine – vitamin C, cink i slično, kaže: "To ne mora. Oni ne deluju na virus, probiotik deluje".

Ono što je bilo primetno u njegovom gostovanju je da se doktor prvi put pojavio sa vizirom, a do sada je uvek nosio masku.

"Sada nosim vizir, prednost je što štiti i oči, a i oči su ulazna vrata, drugo, prilikom stavljanja i skidanja ne dolazi do kontaminacije".

Doktor je za kraj odgovorio i na pitanje da li mu smeta što ga u medijima nazivaju "dr Maserati".

"Ne smeta mi što me zovu Maserati, to je automobil broj jedan, dobro je biti broj jedan".

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.