Zdravlje

DIREKTOR KBC MIŠOVIĆ OTKRIO UŽIVO: "Preležao sam koronu!" Evo šta je poručio svima u Srbiji

Autor Maja Gašić

Dr Vladimir Đukić otkrio da je i sam bio zaražen i da je stekao antitela na virus.

Izvor: Printscreen/TV PRVA

"Kod nas je trenutno smešteno 180 pacijenata", rekao je dr Vladimir Đukić direktor KBC "Dragiša Mišović" gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

Hoće li biti mesta za sve, koliko pacijenata može da prime naše bolnice?

"Sve što se sada radi, već je viđeno u martu i junu, pokazalo se da možemo dobro da se transformišemo", rekao je dr Đukić i dodao da je u prethodnom periodu bilo više zaražnih među lekarima, a neki su bili i vrlo otbičjno bolesni, kako kaže "na korak od respiratora". Među obolelima od kovida bio i on sam. 

"Preležao sam koronu, svima nama se obavlja serološko testiranje i primenjuje izolacija. Imao sam iGG pozitivan, ta faza bolesti je govorila da sam stekao imunitat, to znači da sam preboleo. Imao sam jako blage simptome, to je bilo u periodu oko izbora, jezu, ali bez kliničke slike, nalaz je bio u potpunom redu", kaže dr Đukić i dodaje:

"Ne treba da se žuri, trči, imamo skenere, nema mesta za paniku. Ne znači svako ko dobije koronu da je mrtav. Komorbiteti čine prognozu lošijom, to je istina. Treba naći meru, izbegavati proslave, okupljanja gde je puno ljudi, ali ja ne mogu onlajn da operišem, na primer. Veliki sam protivnik histerije. Racionalno ponašanje je najvažanije", kaže. 

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.