Zdravlje

POSLE BLAGOG POBOLJŠANJA NOVI CRNI REKORD: Skoro 900 zaraženih u Crnoj Gori!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Crnoj Gori!

Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije u državi koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 2.004 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 874 slučaja, saopšteno je iz IJZ.

Najviše novootkrivenih je iz Podgorice – 448, a drugo najveće žarište je Nikšić sa 108 slučajeva, dok u ostalim mestima ima dvocifren broj zaraženih.

Od jučerašnjeg preseka Institutu su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Tivta i Bara (2), rođenih 1950, 1958, 1949. i 1948. godine, a koje su prijavili OB Bar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i OB Nikšić.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna meseca iznosi 317, a od početka godine 326.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 252 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 5.638.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 20.851, zaključuje se u saopštenju.

(MONDO.ME)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.