Najnovija vest

BUKTI KORONA! Više od 2.500 novozaraženih, devet osoba umrlo

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Izvor: Tnjug/Zoran Žestić

Prema poslednjim informacijama od 15 sati 7. novembra, u Srbiji je potvrđeno još 2.677 novih slučajeva korona virusa. Nažalost, još devet osoba je preminulo. 

Na respiratorima je 77.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.192 osoba.

NAJNOVIJE VESTI O KORONA VIRUSU U SRBIJI I SVETU

* Korona poharala planetu

U poslednja 24 sata u svetu je potvrđena 581.000 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans od početka pandemije, saopštila je Svetska zdravstvena organizacije (SZO).

* Teško oboleli pacijenti

"U 35 godina rada nisam radio sa težim pacijentima, ali nas korona još uvek iznenađuje. Imali dobre rezultate u odnosu na svetske, to se vidi; rekao je dr Predrag Stevanović, rukovodilac Klinike za anesteziologoju sa reanimatologijom "Dragiša Mišović".

* Ishrana dece u doba korone

"Sa suplementima mora da se vodi računa, da se ne pretera, da se u saradnji sa pedijatrom dozira na pravi način. Vrlo je važno da sadrže cink, selen, vitamine D i C, to nam najviše treba. Naravno i drugi sastojci su važni, ali te druge možemo iz hrane da dobijemo“, rekao je pedijatar dr Saša Milićević.

* Uspešno testiranje "leka" na životinjama

Sprej za nos koji blokira apsorpciju virusa SARS-CoV-2 u potpunosti je zaštitio tvorove na kojima je testiran, rezultati su studije koju je u četvrtak objavio međunarodni tim naučnika.

* Stanje kovid pacijenata u Areni

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni u poslednja tri dana primila je 120 pacijenata, rekao je potpukovnik doktor Predrag Bogdanović. On je za jutarnji program TV Prve naglasio da se pacijentima često pogoršava zdravstveno stanje, jer imaju brojne dodatne bolesti koje im komplikuju kliničku sliku.

* 7 grupa simptoma korone

Naučnici sa Medicinskog univerziteta u Beču pokušali su da ove simptome koji najvećim delom podsećaju na grip i prehladu razvrstaju i podele na grupe. Pa, tako, na osnovu tih podataka uspeli su da pokažu da su različiti simptomi povezani i da se javljaju u takozvanim grupama simptoma.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.