Zdravlje

POSLE PET MESECI, HRVATI UŽIVO OBJAVLJUJU KORONA BROJKE: Posle stravičnog vikenda, neznatno manje mrtvih

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najnoviji podaci o koroni u Hrvatskoj saopšteni uživo!

Hrvatski štab je objavio da će se ponovo obraćati uživo tri puta nedeljno, što je praksa od koje je odustao u maju ove godine, pre pet meseci.

Hrvatskoj je u poslednja 24 časa od posledica virusa korona preminulo 38 osoba, dok je zabeleženo 1.529 novih slučajeva zaraze među 5.670 testiranih.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 14.942. Među njima je 1.451 pacijent na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 142, saopšteno je iz Nacionalog štaba civilne zaštite.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je registrovano 68.776 osoba zaraženih virusom korona, od kojih su 832 preminule. Ukupno se oporavilo 53.002 osobe od toga 2.227 u poslednja 24 časa. U samoizolaciji su trenutno 28.122 osoba, dok je do danas ukupno testirano 564.686 osoba.

Korona bukti u Hrvatskoj već nedeljama, a u nedelju je zabeleženo 2.543 novih slučajeva zaraze kao i rekordna 42 smrtna ishoda.

Profesor Petar Kočović izračunao je da će korona virus nestati tek sledećeg avgusta, a da će vrhunac aktuelnog talasa pandemije biti u narednih 12-15 dana.

Širom Evrope, iz dana u dan, dramatično raste broj novozaraženih, a vlade evropskih zemalja ponovo uvode oštre antiepidemijske mere. Španija, Francuska i Grčka samo su neke od zemalja koje su uvele oštrije mere zbog pandemije. 

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi