NAJNOVIJE INFORMACIJE

I DALJE ALARMANTNO U SRBIJI: Opet više od 3.000 novozaraženih, 19 preminulih!

Autor Nataša Petrović

Dnevni presek za Srbiju, 12. novembar!

Prema najnovijim informacijama, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan 3.341 novozaraženi među 13.008 testiranih uzoraka, a nažalost korona virus je odneo još 19 života

Na respiratorima se trenutno nalazi 151 pacijent, a hospitalizovana su 3.343 obolela. 

Ukupan broj registrovanih slučajeva do 12. novembra u 15 časova iznosi 73.765, dok je broj smrtnih slučajeva 955.

Do sada je testirano 1.468.164 uzoraka. 

TEME DANA U VEZI SA KORONA VIRUSOM

*Infektivna klinika puna

Epidemiološka situacija u Srbiji se drastično i brzo pogoršala, što je dovelo i do ubrzano punjenja bolničkih kapaciteta. Zamenica direktora Infektivne klinike dr Ivana Milošević izjavila je jutros da je ta klinika već puna i da se pacijenti šalju u Smederevo i Pančevo. Ona je istakla i da je 12 pacijnata na respiratorima, a da među pacijentima ima ljudi svih starosnih grupa. 

* Moguće uvođenje vanredne situacije u Novom Sadu

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je jako ozbiljna, rekao je gradonačelnik tog grada Miloš Vučević, koji ne isključuje uvođenje vanredne situacije u tom gradu.

On je istakao da takva odluka još uvek nije doneta i da se čeka sednica Kriznog štaba, a u međuvremenu, apeluje na građane da poštuju preventivne mere kako ne bi bilo potrebno uvođenje nekih drastičnijih. 

* Krizni štab predložio oštre mere

Jutros je održana sednica Kriznog štaba, a dr Predrag Kon je za naš portal rekao da je situacija katastrofalna, te da su predložili oštre mere. .

Epidemiolog je rekao da za sada još uvek nisu donete nikakve nove mere, ali nije isključio mogućnost da budu usvojene i objavljene do kraja dan. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.