Zdravlje

DESILO SE ONO OD ČEGA SVI STRAHUJU! Korona hara u Hrvatskoj, zaraza ušla u doma za stare

Autor Maja Gašić

Kod komšija je u poslednja 24 sata zabeleženo više od 2.800 novozaraženih, veliki je broj mrtvih, ali zabrinjava i nešto drugo.

Nacionalni stožer civilne zaštite izdao je saopštenje s najnovijim podacima o stanju epidemije korona virusa u Hrvatskoj.

"U poslednja 24 sata zabeleženo je 2.866 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 17.090. Među njima je 1.655 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 184 pacijenta.Preminulo je 38 osoba."

U protekla 24 časa u službi za kliničku mikrobiologiju "Dr. Andrija Štampar" HZNZ u Zagrebu obavljeno je 1.357 testiranja na kovid-19 i potvrđeno 529 pozitivnih nalaza.

Zaraza u domovima

Mera samoizolacije izrečena je za 1.307 osoba, u pet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba potvrđeni su pozitivni rezultati kod 14 korisnika, dve zdravstvene i jedne nezdravstvene radnice, a tri štićenika ovih ustanova su preminula, preneo je portal Index.hr.

Takođe, u poslednja 24 sata pozitivno je testirano 18 učenika i 5 nastavnika osnovnih i 20 učenika srednjih škola.

Mera samoizolacije određena je za 411 učenika osnovnih i 424 učenika srednjih škola.
Trenutno u Zagrebu ima ukupno 3.539 aktivnih slučajeva.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.