Najnoviji podaci

KATASTROFA! Skoro 4.000 zaraženo, 17 umrlo

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji o korona virusu u Srbiji.

Izvor: Tnjug/Zoran Žestić

Prema preseku u 15 sati 14. novembra, u Srbiji su potvrđena još 3,822 slučaja korona virusa. Nažalost, preminulo je 17 ljudi.

Na respiratoru je 163.

U poslednja 24 sata je testirano 14,015.

Od početka epidemije je ukupno preminulo 989.

NOVO O KORONA VIRUSU U SRBIJI I SVETU

* Kakva vakcina stiže u Srbiju

Dr Dragoslav Popović, konsultant UNICEF-a govorio je prilikom gostovanja na RTS-u o vakcini kompanija Fajzer i Biontek, a koja je najavljeno da dolazi u Srbiju.

* Oglasio se tvorac vakcine u koju se polaže najviše nade

"Ako se postavlja pitanje da li možemo da zaustavimo ovu pandemiju vakcinom, moj odgovor je 'DA', jer verujem da će čak i zaštita samo od simptomatskih infekcija imati dramatičan efekat", rekao je tvorac vakcine protiv korone.

* Puni se bolnica Sveti Sava

U beogradskoj specijalnoj bolnici ''Sveti Sava'', koja je od petka u kovid sistemu, na lečenju je 27 obolelih od kovida-19, od kojih je dvoje na respiratoru, saopšteno je iz te bolnice.

* Sledeće nedelje pogoršanje

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se u narednih sedam dana očekuje dalji skok broja obolelih od korona virusa.

* Korona u domovima

Nova ministarka Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas u Novom Sadu da je u 62 ustanove socijalne zaštite u Srbiji registrovan virus kod bar jednog korisnika ili zaposlenog, ali je ocenila da su o "sporadični slučajevi".

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.