Zdravlje

ČLAN KRIZNOG ŠTABA UPOZORIO: Naredne nedelje brojke skaču, imaćemo više od 4.000 novozaraženih dnevno!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dr Mirsad Đerlek upozorio da se korona u Srbiji ne usporava!

Izvor: Pink TV/Screenshot

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao je za domaću štampu da se u narednih sedam dana može očekivati pogoršanje kada su u pitanju brojke vezane za korona virus.

On je kazao da u sledećoj nedelji možemo očekivati da  ide i iznad 4.000 na dan, dok se broj smrtnih ishoda i pacijenata na respiratorima povećava.

"Medicinski deo Kriznog štaba predložio je da maske budu obavezne i na otvorenom, posebno u pešačkim zonama gde je veliki broj ljudi, i da rad kafića bude ograničen na 18 časova. Krajnju odluku doneće država, u ovom trenutku analizira se situacija, mora se naći balans između zaštite zdravlja i ekonomije," rekao je on.

"Proteklih 24 sata, veliki broj građana javljao se u kovid ambulante na preglede, lekari imaju pune ruke posla a Beograd je i dalje najkritičniji," rekao je on.

"Situacija je veoma ozbiljna, ovo jedino možemo prebroditi ako se pridržavamo mera. Apelujem na građane, da ostanu kod kuće sa svojim porodicama, naročito na mlađe ljude," rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Alo)

Tagovi