NAJNOVIJE INFORMACIJE

KORONA DO SADA ODNELA VIŠE OD 1.000 ŽIVOTA U SRBIJI: Ponovo skoro 3.500 zaraženih, 20 osoba preminulo za 24 sata!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 3.482 novozaražena među 11.527 testiranih uzoraka, a nažalost korona virus je odneo još 20 života

Na respiratorima se trenutno nalaze 164 pacijenta. 

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano ukupno 81.086 slučajeva zaraze korona virusom, a ukupan broj preminulih je 1.009.

Do 15. novembra u 15 časova ukupno su testirana 1.507.822 uzroka na korona virus. 

TEME DANA U VEZI SA KORONA VIRUSOM

* Krizni štab doneo nove mere

Na hitnoj sednici Kriznog štaba koja je danas održana, donete su nove mere

Od utorka 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta na današnjoj sednici!

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je sledeća mera zabrana kretanja, ali je istakla da će ta mera biti razmatrana samo ako bude neophodno. 

* Imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u Evropi, ali i na svetu

Prilikom obraćanja nakon današnje sednice Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić rekla je da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u Evropi i svetu. 

Imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u Evroi, ali i na svetu, i to pokazuje na najbolji mogući način posvećenost naših lekara i svih zdravstvenih radnika. Naša smrtnost je 1,3 odsto i mislim da je u regionu i svakako u Evropi ispod nas samo par zemalja, svi ostali imaju smrtnost koja je veća od toga".

* Rašće broj zaraženih

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek gostovao je u Jutarnjem programu na TV Pink, i tom prilikom je rekao da nas narednih dana očekuje povećanje broja zaraženih, pogotovo u Beogradu. 

* Beograd na korak do crne zone

"U beogradskim bolnicama skoro da nema mesta. Na drugoj strani javlja nam se sve više pacijenata koji zovu 194, koji imaju simptome kovida ili slične, pitaju za savet, šta da rade", rekla je dr Nataša Bosiljčić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, dodajući da je tokom noći Hitna pomoć zbog nedostatka mesta u bolnicama prevozila zaražene u Petrovac na Mlavi.

U poslednjih 14 dana Beograd ima više od 925 zaraženih osoba na 100.000 stanovnika po čemu se nalazi na korak od poslednje - crne korona zone!

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.