Sve gore

LEKARI I SESTRE NA UDARU KORONE, TREĆI TALAS JOŠ OPASNIJI? Zabrinjavajući broj zaraženih zdravstvenih radnika Srbiji

Autor Maja Gašić

Ministar zdravlja objavio je nepovoljne podatke.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 3.482 novozaražena među 11.527 testiranih uzoraka, a nažalost korona virus je odneo još 20 života.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u Srbiji više od 800 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom od kojih, dodao je, više od 20 leži u bolnicama.

Kada je reč o domovima za stare, Lončar je na konferenciji u Vladi Srbije rekao da u nekoliko tih ustanova ima zaraženih, među kojima je i dom na Bežanijskoj kosi, i istakao da su svi oni pod medicinskim nadzorom.

"Svi koji zahtevaju bolničko lečenje, idu na bolničko lečenje, a kada su u pitanju oni koji nemaju nikakve simptome, mi u okviru domova pravimo posebne delove gde dolaze medicinske ekipe koje ih prate", pojasnio je Lončar.

On je poručio da samo jedinstveni možemo da se izborimo da korona virusom.

Ono što posebno zabrinjava jeste što se zaraza u ovom trećem talasu ubrzano širi, za svega dve nedelje situacija se drastično promenila i broj novoobolelih raste iz dana u dan.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.