kreveta sve manje

MINISTAR LONČAR UŽIVO: U Beogradu oboren neslavan rekord, bolnice se pune, ovo je sledeći korak!

Autor Nataša Petrović

Lončar se u 10 sati sastao sa direktorima kovid bolnica.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je u 10 sati u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica nakon kojeg je rekao da je Beograd po broju pregleda oborio neslavni rekord, gde je u poslednja 24 sata pregledano 5.600 pacijenata.

"Skoro 5.000 je pozitivno i na lečenju, kapacitete proširujemo, popunjavaju se Selters i Banja Koviljača. Jedan deo pacijenata iz Arene koji su dobro, preći će u neke od tih bolnica koje smo otvorili, u Nišu idemo na otvaranje Vojne bolnice,sledeće bi bilo otvaranje Opšte bolnice u Leskovcu. Imamo dosta mesta u privremenoj bolnici Čair i u privremenoj bolnici u Kragujevcu. Imamo lekove i sve ono što je neophodno", rekao je ministar Lončar nakon održanog sastanka, najavljujući i otvaranje bolnice u Batajnici i Kruševcu. 

On je istakao da je dobar deo sastanka posvećen pacijentima koji su korona negativni.

"Strogo vodimo računa o kardiovaskularnim i ostalim pacijentima, o bolnici Sveti Sava koja je specifična, pokušavamo da sačuvamo bolnicu u Leskovcu, a da uključimo vojnu bolnicu u Nišu, da nam bolnice što duže rade u non-kovid sistemu. Radimo na tome da pomognemo VMA nekim aparatima, da mogu da zbrinu i onkološke pacijente".

Doktor Goran Stevanović izjavio je da je Infektivna klinika oborila rekord u broju pregleda.

"Infektivna klinika oborila je neslavni rekord, preko 350 pregleda za 24 sata, primili smo maksimalno pacijenata koliko smo mogli, jutros smo osvanuli sa pacijentima na pomoćnim ležajima, koji nisu mogli da se transportuju bez stabilizacije. Ulazimo u noć sa oko deset odsto slobodnih mesta".

Ministar Lončar rekao je i da trenutno imamo 1.100 zaraženih zdravstvenih radnika, od čega je 52 na bolničkom lečenju. 

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je 16. novembra do 15 časova zabeleženo još 2.813 novih slučajeva zaraze koronom.

Nažalost, preminula je 21 osoba. Broj pacijenata na respiratorima je 161. U poslednja 24 sata testirano je 11.493 ljudi. Beograd je i dalje ubedljivo najveće žarište virusa korona u Srbiji. Od ukupnog broja zaraženih u Srbiji u Beogradu je 906.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi