Nema više mesta

BOLNICE U BEOGRADU PUNE: Ministar zdravlja objavio gde će slati pacijente iz prestonice!

Autor Nataša Petrović

U Beogradu je najteže stanje, bolnice su iz dana u dan sve punije, a kapaciteti nisu neograničeni! Ministar Lončar objavio gde će slati pacijente iz glavnog grada!

Izvor: RTS/screenshot

Broj pacijenata u kovid bolnicama raste iz dana u dan, ali je situacija najdramatičnija u Beogradu. U prestonici se svakodnevno beleži najveći broj zaraženih, pa nije iznenađujuće što su bolnice pune!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je jutros sastanak sa direktorima kovid bolnica, a nešto kasnije je za RTS objavio i gde će se slati pacijenti iz Beograda, za koje više nema mesta u bolnicama.

"Danas je najteži dan, a moramo da vodimo računa ne samo o kovid pacijentima. U Beogradu je najteža situacija, moramo da obezbedimo dovoljno mesta za sve kojima treba bolničko lečenje. Jedan deo će ostati tu, jedan deo će ići u bolnice u unutrašnjosti, ali ne zaboravite da moramo da vodimo računa i o pacijentima koji nisu kovid pozitivni, a koji imaju druge tegobe. Moramo da obezbedimo uslove i prostor da i oni mogu da se leče i da dobiju negu i lečenje koje zaslužuju", rekao je najpre ministar.

On je istakao da za teže pacijente uvek mora da se nađe mesta u beogradskim bolnicama.

"Što se tiče težih pacijenata, uvek moramo ovde da nađemo mesta za njih jer neki od njih nemaju vremena da idu do nekog drugog mesta, barem dok se ne stabilizuju. One kojima je poboljšano stanje, prevozimo najstabilnije pacijente u Mladenovac, Loznicu ili će biti danas to možda biti Niš i Kragujevac. Kada dođe noć, stabilizujemo ih i onda šaljemo tamo gde ima mesta".

On je rekao i da je nemoguće predvideti koliko će biti novih teških pacijenata.

"Ne možemo da predvidimo koliko će biti novih teških pacijenata, ali ne zaboravimo da ima pacijenata kojima se posle nekoliko dana pogoršalo stanje, pa njih moramo da smestimo u bolnicu, a takvih je najviše u Beogradu".

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.