Zdravlje

U KRAGUJEVCU SE SITUACIJA POGORŠAVA: Otvara se još jedna kovid ambulanta!

Autor Nataša Petrović

Za samo 24 sata u Kragujevcu je registrovan 131 novi slučaj zaraze koronom!

Od 514 uzoraka iz Šumadijskog okruga obrađenih u prethodna 24 časa, pozitivno na prisustvo korona virusa je 154, pokazuju podaci kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Najviše novoinficiranih je iz Kragujevca - 131, u Topoli desetoro, po četvoro u Aranđelovcu i Rači, u Batočini troje i dvoje u Kniću. Na bolničkom lečenju su 104 kovid pacijenta, od kojih je sedmoro na respiratorima.

Iz kragujevačkog Kliničkog centra juče je sa lečenja otpušeno šestoro pacijenata iz tog grada i jedan iz Aranđelovca.

U Kragujevcu je povećan broj pacijenata koji se javljaju kovid ambulanti Doma zdravlja, pa je tako juče pregledano oko 600 osoba od kojih su 404 bile testirane, a sedmoro je upućeno na bolničko lečenje.

Usled povećanog broja pacijenata, od danas je u toj ambulanti umesto 14 angažovano 20 ekipa, odnosno po deset u dve smene.

Kako je rečeno agenciji Beta, danas su postavljene dve gasne grejalice u šatorima ispred ambulante gde pacijenti čekaju na preglede.

Odlukom Štaba za vanredne situacije u Kragujevcu sutra počinje da radi druga kovid ambulanta koja se nalazi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Zastava".

Ambulanta će pacijente primati radnim danima od 7 do 20 časova, a za preglede su angažovane po četiri ekipe u dve smene.

(MONDO/Beta)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.