Uspela je!

ISPOVEST ŽENE KOJA JE POBEDILA KORONU: Davali joj male šanse da preživi, a onda je čula ćerkin glas...

Autor Nataša Petrović

Usred strašno teške borbe sa novim talasom korona virusa, svetski mediji pišu o ženi koja je pobedila opaki virus iako su joj šanse za to bile praktično nikakve!

Pamela Oukli (53) u bolnici je završila zbog problema sa disanjem, a ubrzo joj je bila potrebna čak i pomoć respiratora! Dani su prolazili, a njene šanse da se "izvuče" bile su sve manje.

Srećom, uspela je da pobedi!

Naime, ova žena se zarazila koronom na putovanju, a nekoliko dana po povratku kući primetila je simptome. Najpre je mislila da je reč o nekakvoj alergiji, ali zatim su joj zaličili na prehladu ili grip.

Kada su se javili problemi sa disanjem, hospitalizovana je, a dva dana kasnije je dobila pozitivne rezultate na PCR test. Pamela kaže da se osećala toliko loše da je razmišljala, ukoliko se oporavi, biće sa ćerkom, a ako ne – biće sa sinom koji je poginuo godinu dana ranije.

Pamela je završila na intenzivnoj nezi, na respiratoru, a lekari su odlučili da je leče hidroksihlorokinom. Međutim, doktori kažu da nisu imali mnogo nade da će se oporaviti jer brojni pacijenti koji su na respiratorima ne prežive.

Skoro nedelju dana je bila pod anestezijom, a u svom tom ludilu, Oukli kaže da se osećala kao da čuje ćerkin glas. Tek kasnije je saznala da su joj zapravo medicinske sestre puštale muziku koju ćerka peva.

Dvadeset dana kasnije, Pamela je skinuta sa repisratora, a kada se probudila, bila je šokirana koliko je vremena prošlo.

Zbog toga što je nedeljama ležala, ova hrabra žena nije mogla da pređe više od par koraka, a da se ne zadiše. Zbog toga je ostala u bolnici još neko vreme, na rehabilitaciji, a rekli su joj da će proći nedelje pre nego što ponovo stane na noge.

Ali, ona je bila odlučna da se oporavi brže, i uspela je u tome – otpuštena je iz bolnice nedelju dana kasnije.

Na izlasku iz bolnice, medicinski radnici su stajali duž hodnika, aplaudirajući Pameli, pacijentkinji koju su spasli gotovo sigurne smrti!

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.