Najnovija vest

KORONA HARA SRBIJOM: U poslednja 24h još 5.774 novozaraženo, preminulo 28 osoba!

Autor Maja Gašić

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u Srbiji,

Prema poslednjem preseku 21. novembra u 15h, u Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 5.774 slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, preminulo je još 28.

Na respiratorima je 209.

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 16.938 građana.

Upuan broj umrlih od početka epidemije iznosi - 1.168.

NAJNOVIJE O KORONI U SRBIJI I SVETU

* Crne prognoze dr Kona

"Ne bh da prognoziram, ali sam vrlo sklon uverenju dr Ivanuše da ćemo imati i do 50 mrtvih dnevno, a čak je moguće da taj broj bude i veći", izjavio je danas na Tv Pink dr Kon.

* Virus je ušao u porodice

"Više ne možemo koronu da tražimo na 'uobičajenim' mestim zaražavanja, ona su se proširila po gradu. Porodica ne može da bude bezbedna ako ima nekog ko ima virus i bez simptoma je. Sistem tu ne može da funkcioniše i da se svaki takav slučaj ispita. Beograd je u katastrofalnoj situaciji, ne samo zbog virusa, već nemogućnosti da primi pacijente", istako je još jednom dr Kon.

* Antigenski i PCR testovi

"Antigenski testovi su brzi i te kako dobri za situacije gde treba jako brzo da testira veliki broj ljudi, to su na primer kolektivi, velike grupe ljudi koje su bile na zejdničkom prostoru... Onda se radi PRC test koji potvrđuje rezultate. Antigenski nisu alternativa PCR-u, ono što oni otkriju potvrđuje se PCR testovima", objasnio je dr Srđa Janković.

* Usvojen predlog medicinskog Kriznog štaba

Na predlog medicinskog Kriznog štaba danas su propisane nove protivepidemiološke mere koje stupaju na snagu od utorka 24. novembra.

"Brojke jasno govore. Broj pozitivnih, hospitalizovanih, preminulih se povećava iz dana u dan", izjavio je dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.