Zdravlje

POGORŠAVA SE SITUACIJA U JOŠ JEDNOM GRADU: Bolnica puna, otvara se novo kovid odeljenje

Autor Nataša Petrović

U još jednom gradu u Srbiji došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije...

Epidemiološka situacija u Čačku je "veoma teška" i zdravstveni sistem u poslednjih sedam dana "trpi stravičan pritisak na svim poljima", rekao je danas novnarima rukovodilac Radnog tima za praćenje korona virusa epidemiolog Mihailo Luković.

On je istakao da su kapaciteti u bolničkim paviljonima koji su pretvoreni u kovid odeljenja u potpunosti popunjeni i da su trenutno u njima hospitalizovana 204 pacijenta, što je najviše od početka epidemije korona virusa.

Prema poslednjim rezultatima testova koji su pristigli u čačanski Zavod za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu, koga čine Čačak, Ivanjica, Gornji Milanovac i Lučani korona virusom su zaražene 134 osobe, rečeno je agenciji Beta u Zavodu.

U Čačku su korona virusom zaražene 64 osobe, u Gornjem Milanovcu 19, u Lučanima 12 i u Ivanjici 39 osoba. U Zavodu za javno zdravlje nisu precizirali koliko je uzoraka bilo na analizi.

Zbog povećanog broja pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju, od danas je ponovo u funkciji privremena kovid bolnica, Plava hala u Atenici, prenosi Glas zapadne Srbije.

U poslednja 24 sata u čačanskoj bolnici preminula je žena (79) usled posledica virusa korona, evidentirana su 23 prijema i četiri otpusta.

U prijemno-trijažnoj ambulanti juče je bilo 184 pregleda, od čega je 121 prvi.

(MONDO/Agencije)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.