Dnevni presek

NAJGORI DAN U SRBIJI: Umrlo 38 ljudi, broj pacijenata na respiratorima veći nego ikad!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Korona virus u Srbiji, najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji!

U poslednjih 24 sata u Srbiji je registrovano još 5.067 slučajeva infekcije korona virusom, dok je nažalost preminulo još 38 osoba, što je novi crni rekord u broju preminulih.

Broj pacijenata na respiratorima je 216. Na bolničkom lečenju je 6.329 pacijenata. 

U protekla 24 sata testirano je 15.061 uzoraka.

Pročitajte teme dana vezane za koronu u Srbiji!

* Imamo deset puta više novozaraženih?!

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, izjavio je da je broj novozaraženih zapravo i deset puta veći, zbog velikog broja asimptomatskih i neotkrivenih slučajeva. 

* Treći talas korone

Doktor Srđa Janković komentarisao je računicu profesora Petra Kočovića o kraju trećeg talasa korona virusa i rekao da zaravnanje krive ne zavisi samo od proračuna, već od ponašanja svakog od nas i poštovanja mera. 

* Nova odluka Kriznog štaba

Krizni štab grada Beograda doneo je odluku o funkcionisanju gradskog prevoza i rešio dilemu - koliko će vozila biti na ulicama i da li će stajati na svakoj stanici.

* Još jedna vakcina je efikasna

Objavljeni su najnoviji podaci o "oksfordskoj" vakcini čija je efikasnost između 70 i 90 odsto, saopštila je kompanija AstraZeneka.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi