Zdravlje

KORONA HARA PO VOJVODINI: Oboren rekord broja novozaraženih, tri grada osim Novog Sada su posebno kritična!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Zabeležen najveći broj novozaraženih od početka pandemije!

Izvor: Mondo

U Vojvodini je u četvrtak registrovano 1.946 novih slučajeva korona virusa, za skoro 200 više nego prethodnog dana i najviše od početka epidemije.

Institut za javno zdravlje Vojvodine situaciju u svim gradovima i opštinama ocenjuje kao vanrednu sa daljom tedencijom pogoršanja.

"U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici", navodi se u saopštenju Instituta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 21.743, a Institut procenjuje da je on daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.746, potom sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Povećan je i broj pregleda u kovid ambulanti u Novom Sadu, pa se umesto dosadašnjeg proseka od oko 700 pregleda, već drugi dan za redom beleži više od 1.000 pregleda za 24 časa.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/RTS)