Zdravlje

HITNA PORUKA DR KONA: Spreman sam da odgovaram na sva pitanja posle epidemije, i vi snosite odgovornost

Autor Maja Gašić

Vodeći srpski epidemiolog poslao je poruku udruženju "Udruženi protiv kovida".

Izvor: Printscreen/RTS

Epidemiolog dr Predrag Kon već neko vreme je na meti kritika udruženja zdravstvenih radnika i građana koji su se okupili pod nazivom "Udruženi protiv kovida", a koji njemu i ostalim članovima Kriznog štaba zameraju način borbe sa korona virusom. 

U nekoliko navrata do sada dr Kon je istakao da su svi na istoj strani, da se svi bore protiv epidemije, a danas im se obratio porukom na Facebook-u.

"Poštovane kolege iz 'Udružni protiv kovida', sva vaša pitanja su korisna (čak i ona maliciozna) i smatram da treba da nastavite sa kritikom. Vreme za preispitivanje odgovornosti je pred nama. Svako dobro vam želim", napisao je vodeći srpski epidemiolog i dodao: 

"Što se tiče moje lične odgovornosti, nosim je nepokolebljivo i spreman sam da odgovaram na sva pitanja po završetku epidemije. Ovo što živimo je istorijska borba za čuvanje života stanovništva Srbije. Mnogi od vas su u toj borbi i ja ih sa poštovanjem slušam. Ima, nažalost, politikanstva i nekih kritika koje odbacujem. Treba razumeti da i vi nosite ogromnu odgovornost u ovom trenutku i nadam se da ste u potpunosti toga svesni, da ćete je prihvatiti i nositi kada dođe vreme preispitivanja", zaključio je.

 MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.