Zdravlje

KATASTROFALNE POSLEDICE MASOVNOG ZARAŽAVANJA: Sve je više umrlih u BiH, a broj novih slučajeva opada

Autor Maja Gašić

U odnosu na prethodne dane primćeno je da opada broj novih slučajeva zaraze, dok raste broj žrtava korona virusa.

U protekla 24 časa u Bosni i Hercegovini je korona virus potvrđen kod 1.254 osobe od 4.183 testirana uzorka. Preminule su 53 osobe kod koje su bile pozitivne na kovid-19. U Federaciji BiH testiran je 3.161 uzorak, od čega su na korona virus bile pozitivne 832 osobe. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, a registrovane su i 24 nove žrtve.

U Republici Srpskoj testirane su 924 osobe, a prisustvo zaraze korona virusom potvrđeno je kod njih 383. Najviše novozaraženih, njih 104, ponovo su iz Banjaluke, a novi slučajevi registrovani su u još 43 grada i opštine u RS. Preminulo je 28 osoba koje su bile pozitivne na korona virus. U Brčko distriktu je zabeleženo 39 novih slučajeva od testiranih 98 uzoraka. Preminula je jedna osoba.

Od početka pandemije u BiH je od korona virusa obolelo 92.789 ljudi, a preminulo je 2.898 osoba kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo kovid-19.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.