Zdravlje

U VOJVODINI SKORO 2.000 NOVOZARAŽENIH: U 7 gradova je situacija najkritičnija

Autor Nataša Petrović

Novi podaci o korona virusu u Vojvodini!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović, YouTube/Screenshot/MEDSimplified

U ponedeljak, 7. decembra, u Vojvodini je registrovano 1.967 novozaraženih korona virusom, a u svim opštinama i gradovima registrovan je visok nivo obolevanja s tendencijom stabilizacije, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

"Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 615, a situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici", navodi se u današnjem saopštenju.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 36.327, ali Institut procenjuje da je taj broj znatno veći.

"Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu -10.893. Sledi Pančevo sa više od 3.700, Zrenjanin i Subotica sa više od 2.200, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.200 registrovanih aktivnih slučajeva, a blizu 1.000 je u Sremskoj Mitrovici i Vrbasu", navodi se u saopštenju.

U Institutu ocenjuju da je zdravstveni sistem u Vojvodini i dalje u izuzetno teškoj situaciji, a zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

(MONDO/Beta)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.