Korona virus

NOVI EVROPSKI REKORDERI: Zemlja sa više mrtvih od Britanije, i broj novozaraženih vrtoglavo raste!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najgore cifre u Evropi!

Italija je na prvom mestu u Evropi po broju žrtava kovida19, ukupno do sada 64 036 osoba je podleglo zarazi i po tom broju je prestigla Englesku koja je do sada držala neslavni primat, piše agencija Ansa.

U poslednja 24 sata ukupno novozaraženih je gotovo 20 hiljada, a umrlo je 649 inficiranih.

Prema saopštenju ministarstva za zdravstvo epidemiološka situacija u severnoj regiji Veneto se pogoršava. Povećava se broj zaraženih i preminulih.

List "Il Manifesto" piše da predsednik regije Luka Zaja pokušava da umanji ozbiljnost stanja ali svi epidemiološki paramateri pokazuju da je situacija gora: raste broj novozaraženih, u jednom danu gotovo četiri hiljade, a broj preminulih i pacijenata u odelenjima intenzivne nege, takođe raste.

List piše da za razliku od prolećnog talasa pandemije u regiji Veneto, kada se radilo masovnije testiranje, svih a ne samo onih sa simptomima zaraze, sada se testira mnogo manje građana, a od broja testiranih 82 odsto su zaraženi.

U Srbiji su korona brojke u blagom padu, ali Krizni štab će ipak u ponedeljak razmotriti nove mere, naročito zbog očekivanog povratka velikog broja naših državljana u Srbiju tokom predstojećih praznika. 

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Tanjug)