Najnovija vest

PONOVO CRNI REKORD - NAJVIŠE NA RESPIRATORIMA! U poslednja 24 h još 47 osoba umrlo, pada broj zaraženih

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o pandemiji u Srbiji!

Izvor: Anadolija/Saša Đorđević

Prema najnovijim informacijama, u poslednjih 24 sata u Srbiji je registrovano još 5.129 novih slučajeva infekcije korona virusom.

Nažalost, još 47 ljudi je preminulo. Broj pacijenata na respiratorima je 353.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 17.460 osoba.

Brojke su malo bolje nego juče, kada je bilo 5.353 novozaraženih, 49 umrlih i 333 na respiratorima.

NOVO O KORONA VIRUSU U SRBIJI I SVETU

* Dr Kon o 3 najvažnija pitanja

Član Kriznog štaba govorio je o poskupljenju PCR testova, trenutnoj epidemiološkoj situaciji i proslavama vezano za praznike, kao i o tome kada će mo moći da se vratimo "normalnom životu".

* Kako probuditi čulo ukusa posle kovida

Doktori govore da je pacijentima dovoljno oko dve do tri nedelje za potpuno vraćanje svih čula, ali sve je više onih koji se žale da su prošli meseci od zaraze, a i da i dalje ne mogu da osete ništa. Pročitajte šta može da pomogne!

* Koliko traju antitela

Dr Marija Gnjatović naglašava da "antitela traju mesecima nakon preležane bolesti, do sada nismo imali pojavu reinfekcije, odnosno ponovnog zaražavanja, kod osoba koje imaju IgG antitela.

* Kako se izboriti sa strahom od korone

Strah i uznemirenost koju osećamo zbog koronavirusa je normalna, ocenila je gostujući u Jutarnjem programu psihološkinja Ana Mirković. Ona savetuje da se okružimo izvorima pozitivne energije, porodicom, i da se vratimo prirodi.

* Počinje vakcinacija u Evropi

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je datume početka imunizacije protiv korona virusa.

"Vakcinacija širom evropske unije počeće 27, 28. i 29. decembra. Ovo je trenutak Evrope. Zajedno štitimo naše građane. Jači smo zajedno", napisala je Fon der Lajen na Twitteru.

Dosadašnji crni dnevni rekordi su: najviše zaraženih - 7.999, najviše na respiratorima - 353, najviše testiranih - 22.837 i najviše preminuih - 69.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.