Zdravlje

NEMAM DILEMU DA LI ĆU SE VAKCINISATI: Dr Tiodorović rekao i koju će vakcinu primiti

Autor Nataša Petrović

Poznati niški epidemiolog otkrio da li će se vakcinisati protiv korone i kojom vakcinom...

Izvor: Printscreen/TV PRVA

U svetu se radi na razvoju nekoliko vakcina, a najviše se priča o Fajzerovoj vakcini, zatim Moderni, Oksfordskoj, kineskoj i ruskoj – Sputnjik V. Vakcina protiv korone najbre je razvijeno cepivo u istoriji, što kod mnogih budi sumnju, pa sumnjaju u nejnu efikasnost.

"Moram da kažem da je vakcina ovog trenutka jedino relativno brzo rešenje ovog problema. Svako ima pravo na svoj stav, ali moram reći da smo mi stvarno priterani u ugao i moramo reagovati tako što ćemo kolektivni imunitet, koji se prirodnim putem verovatno u nekom manjem procentu ostvaruje, da ga i vakcinom poboljšamo i dođemo do onih idealnih 60 – 70 odsto kolektivnog imuniteta da bismo zaustavili oboljenje", rekao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

Epidemiolog je otkrio i da li će se on vakcinisati.

"Nemam dilemu da li ću se vakcinisati, i ja i moja porodica smo spremni za to i to ćemo učiniti. Kojom vakcinom, to ćemo videti, koja bude registrovana kod nas, prihvaćena od strane ALIMS-a. Inače se proverava svaka serija, sve će proći strogu analizu i kontrolu. To će biti pravi način pristupanja rešavanju ovog problema", poručio je.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.