Dnevni presek

NAJNOVIJE: U Srbiji manje od 4.000 novozaraženih, umrlo 47 ljudi!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dnevni presek korona virusa u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je registrovano još 3.685 slučajeva korona virusa, nažalost, preminulo je 47 ljudi.

Broj pacijenata na respiratorima je 330.

Ovo su teme dana vezane za korona virus!

* Tri vakcine stižu u Srbiju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će vakcinacija u Srbiji početi u narednih nekoliko dana i istakla da je Srbija potpisala ugovor sa tri proizvođača - američkim Fajzerom, ruskim Gamaleja institutom za Sputnjik vakcinu i sa kineskim Sinofarmom sa Sinovak vakcinu.

* Neverovatna priča porodilje iz Pančeva

Posle 30 dana na respiratoru, na koji je stavljena nakon što su je lekari porodili carskim rezom, porodilja obolela od korone dobila je najvažniju životnu bitku. Pobedila je korona virus i za nekoliko dana biće otpuštena iz Opšte bolnice u Pančevu. Kod kuće će se pridružiti sinčiću, koji je odlično.

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus kovid-19 direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka je ispričao i ovu sa srećnim krajem. A kraj je takav zahvaljujući, pre svega, velikom požrtvovanju i stručnosti lekarskog tima koji se izborio za pobedu života.

* Novi soj korone u Britaniji

Dok evropske zemlje uvode zabrane putovanja za Veliku Britaniju, pojavljuju se prva saznanja o infekciji novog soja korona virusa, koja se proširila na jugu Engleske.

Britanski medicinski stručnjaci su rekli da nema dokaza da je novi oblik virusa smrtonosniji ili da će drugačije reagovati na postojeće vakcine, ali da se pokazalo da je 70 posto prenosiviji. Velika Britanija je u nedelju 20. decembra dostigla rekord po broju zaraženih sa 35.928 novih slučajeva.

* Nova sednica Kriznog štaba u petak

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su nove mere Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa donete na predlog Grada Beograda i Privredne komore Srbije i apelovao na sve, a posebno ugostitelje, da se pridržavaju tih mera jer, kako je rekao, nije fer da zbog jedan odsto ugostitelja koji ih ne poštuju, svi ostali ispaštaju. Vesić je rekao da je Krizni štab doneo odluku da se od danas, u narednih pet dana produži rad tržnih centara, odnosno maloprodajnih objekata, kafića i restorana do 20 sati s tim što kafići i restorani posle 17 sati ne mogu da emituju muziku. Nova sednica Kriznog štaba biće u petak.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi