Zdravlje

KORONA PONOVO IZNENADILA: Porastao broj ljudi na respiratorima, pada broj zaraženih

Autor Maja Gašić

Dnevni presek korona virusa u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je registrovano još 2.693 slučajeva korona virusa, nažalost, preminule su 47 osobe.

Broj pacijenata na respiratorima je 305, dok je juče broj iznosio 295.

U poslednja 24 sata testirano je 11.399 osoba.

NOVO O KORONI U SRBIJI I SVETU

* Biće još pandemija

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus upozorio je danas da pandemija korona virusa nije poslednja pandemija.

* Novi soj korone se širi

Zvaničnici u Ontariju saopštili su u subotu da su u toj kanadskoj pokrajini potvrđena dva slučaja novog soja korona virusa, otkrivenog u Velikoj Britaniji.

* Dr Kon o mutiranoj koroni

"Jako je korisno što imamo naš genom korona virusa koji je otkrio Kraljevački institut i to će nam pomoći da uporedimo da li se pojavio kod nas", rekao je dr Predrag Kon.

* Vakcina efikasna protiv nove korone

Paskal Sorijo, izvršni direktor kompanije AstraZeneka koja proizvodi oksfordsku vakcinu protiv kovida-19, izjavio je danas da je vakcina ove kompanije efikasna i protiv novog soja korona virusa otkrivenog u Velikoj Britaniji.

* Novi proračuni prof. Kočovića

Srbija se već neko vreme nalazila u crnoj zoni kada je reč o broju inficiranih na 100.000 stanovnika, a sada smo se konačno pomerili na korona tebeli. Profesor Kočović je objavio novu tabelu i nalazimo se u tamnosivoj zoni.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.