Zdravlje

DOKTOR KON UŽIVO REKAO KADA ĆEMO PROTERATI KORONU: Otkrio i kako se oseća nakon što je primio vakcinu!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Epidemiolog na Pinku uživo komentarisao epidemiološku situaciju.

Izvor: TV PInk/screenshot

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon bio je gost "Nacionanog dnevnika" Pinka i rekao je da u drugoj polovini godine možemo očekivati da korona bude potisnuta.

"Čini mi se da smo bili disciplinovani. Mislim da će to biti dovoljno da nam se ne vrati i da ne krene naglo da nam se penje broj zaraženih. Imamo kontake pojedinačno i preko grupa, formalnih sastanaka nije bilo. Brojevi koji se smanjuju ukazuju na to da nema nečega što bi nas uznemiravalo", rekao je doktor Kon.

Pred nama je, rekao je on, period gde bi trebalo da imamo optimizam.

"Ono što možemo da kažemo, jeste da ćemo proterati virus sa ovih naših područja. Normalno to neće biti sutra, ali tamo u drugoj polovini godine će pošast biti potisnuta. Masovna vakcinacija je jedno od rešenja. Tu nema mnogo oklevanja, država garantuje za vakcine."

Kako je rekao, nakon primanja vakcine, oseća se dobro, nema temperaturu i odlično je reagovao na cepivo.

"Osećaj sigurnosti i bebednosti ne može zameniti ništa. Oprez i optimizam su najbitniji. Želim svima sreće. zadovoljstva i slavlja u perspektivi. Imaćemo i Božić i još slava. Moramo da budemo strpljivi", zaključio je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi