Zdravlje

DANAS NAS OČEKUJE POGORŠANJE? Jedan grad je pokazatelj da brojke neće biti dobre

Autor Maja Gašić

Juče je Beograd bio jedini grad sa trocifrenim brojem potvrđenih slučajeva

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Jučerašnja situacija širom Srbije je bila donekle optimistična. Beogrda je bio jedini grad u kojem je broj potvrđenih slučajeva bio trocifren (546).

Veliki pad i razlog za optimizam bio je Novi Sad u kojem je za 24 sata drastično pao broj obolelih. Zakođe, većina gradova koji su bili na crnoj listi  zabeležili su smanjen broj novozaraženih, ali današnji podaci ukazuju da postoji velika mogućnost da korona brojke ne budu dobre...

Prema poslednjim informacijama u Vojvodini je korona potvrđena kod 489 ljudi, od kojih je 146 iz Novog Sada. Juče je ova cifra iznosila 39.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine napominju da je tokom vikenda samnjen broj laboratorijskih testiranja, a shodno tome i broj pozitivih na koronu je niži.

U Vojvodini je ukupno aktivno 14.834 slučajeva infekcije, a najviše u Novom Sadu - 3.427.

U Institutu očekuju da i narednih dana nastavi da opada broj aktivnih slučajeva, a razlog za to je oporavak velikog broja zaraženih s blagom kliničkom slikom. Prema procjeni Instituta, trenutna epidemiološka situacija u Vojvodini je vanredna s stabilizacijom trenda obolijevanja na visokim nivoima.

Znak za alarm je i sutuacija u Gerontološkom centru u Šapcu gde je desetina štićenika ove ustanove zaražna virusom u poslednja 24 sata.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Mondo/Tanjug