Zdravlje

KAKVO JE SADA STANJE U ŠAPCU: Direktor Zavoda za javno zdravlje o koroni u Gerontološkom centru

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Oboleli u Gerontrološkom centru u Šapcu stabilno, otkriva direktor ZZJZ.

Izvor: RTS

U Gerontološkom centru u Šapcu koronavirusom zaraženo je ukupno 112 ljudi - 92 korisnika i 20 zaposlenih, od kojih je devet na lečenju u Opštoj bolnici. Pozitivni su korisnici u otvorenom delu ustanove, dok u stacionaru nema obolelih.

Ekipe svih šabačkih zdravstvenih službi uz pomoć resornog ministarstva i RFZO već nekoliko dana danonoćno prate stanje obolelih i sprovođenje protivepidemijskih mera u Gerontološkom centru u kojem su korisnici pred novu godinu primili vakcinu.

"U ovom momentu zdravstveno stanje svih je stabilno, oni koji su imali temperaturu više i nemaju, sedam je hospitalizovano zbog starosti i pratećih tegoba", rekao je dr Branko Vujković, direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Prema njegovim rečima, reorganizuje se kompletna zgrada gde su smeštena 153 korisnika.

"ZZJZ je sproveo dezinfekciju, istestirali smo sve zaposlene u Gerontološkom centru, odvojili one koji su zdravi i ne nose asimptomatski virus, i oni će pokrivati tzv. zelenu zonu. U crvenoj zoni će raditi pod svim merama zaštite predviđenim u crvenoj zoni", rekao je Vujković.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/RTS)