Dnevni presek

KORONA NE POSUSTAJE: 21 osoba preminula, više od 1.700 novozaraženih!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 1.751 novozaraženi korona virusom od 10.961 testiranog uzorka, a nažalost još 21 osoba je preminula. 

Na respiratorima se trenutno nalazi 196 pacijenata, a u bolnicama širom zemlje leči se 5.409 kovid pozitivnih pacijenata. 

Od početka epidemije u Srbiji zabeležena su ukupno 369.823 slučaja korone, a ukupan broj preminulih je 3.708.

Do sada su testirana 2.459.722 uzorka.

BROJ ZARAŽENIH PO GRADOVIMA

Beograd i dalje prednjači u broju novozaraženih, ali ipak beleži manji broj novih slučajeva nego prethodnih dana – 473. To je ujedno i jedini grad sa trocifrenim brojem novozaraženih, a evo kako je u ostalim mestima:

Novi Sad 90

Niš 56

Šabac 50

Kragujevac 47

Kruševac 46

Kraljevo 40

Užice 36

Jagodina 36

Subotica 31

Pančevo 28

Loznica 25

Požarevac 22

Sremska Mitrovica 21

Paraćin 21

Čačak 21

Vranje 20

Zrenjanin 20

Priboj 20

U ostalim gradovima beleži se po manje od 20 novih slučajeva.

Ovo su teme dana o korona virusu!

* Korona virus mutirao

Jedna od dve mutacije kovida-19 otkrivene u Brazilu već je potvrđena u Velikoj Britaniji, izjavila je za Gardijan vodeći britanski virusolog Vendi Barkli.

Profesorka Barkli, koja predvodi nacionalni virusološki konzorcijum G2P-UK, novi projekat uspostavljen za proučavanje efekata nastalih mutacijama korona virusa, rekla je da postoje dve različite vrste brazilskih sojeva kovida -19 i da je jedna od njih već potvrđena u Britaniji, a drugi nije.

* Kada će biti popuštene mere u Srbiji

Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s korona virusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostaće nepromenjene najverovatnije do kraja januara.

Ovo je najavio epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, koji kaže da se u Srbiji još uvek beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da još uvek ne možemo govoriti o brzom popuštanju mera!

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi