Dnevni presek

PONOVO POVEĆAN BROJ NOVOZARAŽENIH U SRBIJI: Preminulo još 20 osoba!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.688 novih slučajeva virusa korona od 10.534 testirana, a nažalost preminulo je još 20 osoba. 

Na respiratorima se trenutno nalazi 171 pacijent. U bolnicama širom Srbije leči se 5.089 kovid pacijenata, a procenat smrtnosti trenutno iznosi 1,01 odsto. 

U našoj zemlji je do sada zabeleženo ukupno 375.799 slučajeva korona virusa, a broj preminulih je 3.791. 

Ukupno je testirano 2.496.125 uzoraka. 

Korona presek po gradovima

Najveći broj novozaraženih je i dalje u Beogradu – 442, a sledi Novi Sad 142.

Na listi su još:

Kragujevac 79

Niš 51

Kraljevo 46

Kruševac 42

Šabac 40

Pančevo 36

Užice 33

Vrbas 29

Subotica 27

Aleksandrovac 24

Vranje 24

Valjevo 23

U ostalim gradovima zabeleženo je po manje od 20 novozaraženih.

Ovo su teme dana o korona virusu!

* Mutirani virus pred vratima Srbije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas, pošto je primio Sinofarmovu vakcinu protiv kovida-19, da je novi soj korona virusa stigao u Mađarsku i da je u toj zemlji utvrđeno pet slučajeva.

On je naveo da je to nešto što zabrinjava i da će biti tema današnje sednice sednice Kriznog štaba, pa se postavlja pitanje da li će umesto očekivanog popuštanja epidemioloških mera biti čak uvedene i neke dodatne mere.

* Stiže i četvrta vakcina

Aleksandar Vučić je rekao da će danas ili sutra u Srbiju stići 250.000 "Sputnik V" vakcina, a da se očekuje da će uskoro preko Poljske biti nabavljena i četvrta vakcina protiv korona virusa od proizvođača Astra-Zeneka.

"Preko Varšave ćemo dobiti 800.000 doza vakcine 'Astra Zeneke', što bi bila četvrta vakcina u našoj zemlji. Danas počinje i masovna imunizacija sa 'Sinofarmovom' kineskom vakcinom, i ona je pokazala najmanje kontraindikacija od svih", rekao je Vučić.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi