Dnevni presek

NOVI PORAST BROJA ZARAŽENIH U SRBIJI: Preminulo još 18 osoba!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 1.717 zaraženih među 11.160 testiranih, a nažalost, preminulo je još 18 osoba

Na respiratorima se trenutno nalazi 158 pacijenata, a u bolnicama se leči 4.119 kovid pacijenata. 

U Srbiji su do sada registrovana ukupno 392.354 slučaja virusa korona, a broj preminulih je 3.983.

Do 29. januara u 15 časova su testirana ukupno 2.600.004 uzorka. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Još uvek nema popuštanja mera

Sednica Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, na kojoj je bila razmatrana aktuelna epidemiološka situacija u zemlji, završena je nešto posle 10 sati u Palati Srbija.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su članovi Kriznog štaba jednoglasno odlučili da neće biti popuštanja epidemioloških mera.

* Neželjene reakcije na vakcinu u Srbiji

Agencija za medicinska sredstva i lekove do sada je u Srbiji zabeležila 62 neželjene reakcije posle vakcinacije građana. Pavle Zelić iz Agencije ističe da to nije razlog za zabrinutost i da su sve te reakcije očekivane. Najviše je lokalnih, na mestu uboda.

* Sve o D dimeru koji predviđa tok bolesti

"D dimer je jedan od faktora koji predviđa tok bolesti, i nagoveštava trombozu koja može biti mikrovaskularna ili ozbiljna. Kod određenih pacijenata to neće imati veliki značaj, ali se mora paziti na stanje i nakon preležane korone. Ona ima dva post-toka, imamo kraći tok, kada se pacijenti za par nedelja oporave, i imamo pacijente koji jako dugo, mesecima, imaju dugoročne simptome, i to različite", objasnila je na TV Prva pulmolog dr Vesna Dopuđa.

* Još jedan punkt za vakcinaciju u Beogradu

U Srbiju je jutros stiglo još 40.000 doza ruske vakcine protiv korone "Sputnjik V", a sekretarka socijalne zaštite grada Beograda rekla je na Prvoj da srpska prestonica dobija još jedan punkt za masovnu imunizaciju.

U pitanju je hala Belexpo, rekla je sekretarka Nataša Stanisavljević.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi