Loše je

DRAMATIČNO UPOZORENJE DR TIODOROVIĆA: Deca sada češće oboljevaju, biće sve više zaraženih

Autor Maja Gašić

Epidemiolog je upozorio da nas očekuje povećanje broja obolelih od kovid-19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija

Izvor: RTS

Konačno imamo jaku šansu protiv kovida 19 – vakcinu, koja je donela mnogo pozitivnih stvari i nadu u povratak starih životnih navika. Gotovo million ljudi se vakcinisalo u Srbiji. Ipak, vakcinacija je neminovno donela i mnogo dilema, strahova i nedoumica od negativnih posledica koje vakcina može da izazove, do toga ko sme, ili da li sme da je primi. To se naročito odnosi na pacijente koji
su oboleli od malignih, retkih ili autoimunih bolesti. Iz tog razloga Forum Pacijenata Srbije organizuje drugi web konferenciju, na kojoj će pacijenti i ovog puta moći da čuju savete lekara i postave pitanja.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba na Web konferenciji „TU SU“ upozorio je da nas očekuje povećanje broja obolelih od kovid-19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija.

"Situacija je ozbiljna, ali moramo da sačekamo šta će se desiti sledeće nedelje. Tada ćemo i imati sliku šta se dešavalo proteklog vikenda na skijalištima tokom prazničnih dana. Takođe, uočeno je oboljevanje i kod mlađe populacije i to me malo plaši. Tu, međutim, ne mislim samo na srednjoškolce, već i na starije osnovce. Mlađi su dobrim delom pošteđeni, ali imamo i među malom decom obolele od korona virusa - napomenuo je prof. dr Tiodorović, dodajući da treba nastaviti sa vakcinacijom, koja predstavlja jedinu zaštitu. 

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.