Zdravlje

U NIŠU SITUACIJA GORA NEGO IKADA: Broj zaraženih 2 puta veći nego u Beogradu, a najveći od početka epidemije

Autor Nataša Petrović

Dr Radmilo Janković izneo strašne podatke sa juga Srbije!

Izvor: RTS1/Screenshot

Poslednjih dana se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršala, a možda najdrastičnije u Nišu.

"Na jugu se pogoršava situacija, sem Vranja koje je poslednjih dana žarište, danas se u Nišu beleži ubedljivo najveći broj zaraženih od početka epidemije, to je gotovo dva puta više nego u Beogradu ako gledate na 100.000 stanovnika, to je prilično dramatično. To opterećuje zdravstveni sistem. Na sastancima smo se dogovorili o izlasku određenog dela kapaciteta kako se situacija smirivala, dosta kapaciteta je sada u non kovid sistemu. Situacija je sada dramatična, kapaciteti se brzo pune. Kapaciteti u bolnicama koje imaju velike jedinice intenzivne nege su skoro potpuno iscrpljeni", poručio je anesteziolog dr Janković za RTS.

Inače, niški Štab za vanredne situacije je ocenio danas da je epidemiološka situacija "vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu", zbog čega je naložio zatvaranje buvlje i auto-pijace.  Takođe, pojačan je rad komunalne milicije i komunalnih inspektora.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi