Žarište virusa

DRAMATIČNA SITUACIJA U JOŠ JEDNOM GRADU U SRBIJI: Broj obolelih na lečenju dupliran za 2 nedelje!

Autor Nataša Petrović

Sve je više žarišta u Srbiji!

Izvor: Screenshot/RTS

Korona virus ponovo hara Srbijom i svakodnevno se beleži veliki broj novozaraženih – samo juče registrovano je 3.866 novih slučajeva.

Beograd je i dalje najveće žarište u našoj zemlji, ali je sve više gradova u kojima se stanje značajno pogoršava, a jedan od takvih gradova je Ćuprija.

"U Ćupriji je 97 pacijenata na lečenju, pet pacijenata je na intenzivnoj nezi, ostali su na odeljenjima. U poslednje dve nedelje došlo je do velikog skoka inficiranih. Imali smo pre dve nedelje 40 pacijenata na lečenju, sada 97, i broj pregleda se povećao. Više nema pravila, imamo i mlade ljude od 40-ak godina", rekao je za RTS direktor bolnice u Ćupriji, dr Slobodan Gajić.

On je poručio i da smatra da je do pogoršanja situacije "dovela naša nedisciplina, nepoštovanje mera koje je preporučila struka - nošenje maski, pridržavanje distance, izbegavanje okupljanja".

Podsetimo, juče su u Ćupriji zabeležena 44 nova slučaja korone. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi