Zdravlje

ZABORAVIM DA IMAM DEVOJKU I NE OSEĆAM NOGE: Tiktokerka opisala uvrnut poremećaj - uradi običnu stvar i dobije AMNEZIJU

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Podelila je svoje iskustvo na Tiktoku!

Izvor: Instagram/megjacks_

Tikotok zvezda Megan Džekson podelila je svoju neobičnu priču s pratiocima na društvenim mrežama.

Megan boluje od funkcionalnog neurološkog poremećaja (FND) koji podrazumeva da reakcije na najobičnije stvari izazivaju napade, ali i privremenu amneziju.

Ako se Megan iznenadi ili još nešto bude smešno, to može biti okidač za napad koji će "resetovati" njene misli, ispričala je ona. Velika iznenađenja ili gledanje smešnih serija su joj zabranjeni jer mogu imati katastrofalne posledice.

Ona ima samo 21 godinu a ovaj poremećaj ima punih šest, zbog čega je pozvala pratioce da joj pomognu i skupe novac kako bi dobila pomoć specijaliste. Uz državno zdravstveno osiguranje usred pandemije korone, nalazi se na listi čekanja za neurologa koja je duga i neizvesno je kada će doći na red.

"Ako se samo nasmejem, dobijam napad. Ovaj poremećaj izaziva i tikove, probleme sa pamćenjem, glavobolje, hronični bol i probleme sa snom. Napada se ne sećam tako da mi ne izazivaju veće probleme, prepadnu se ljudi iz moje okoline. Ponekad nakon napada izgubim osećaj u nogama", objasnila je ona.

Dok joj nije postavljena dijagnoza, Megan je imala i po više od 30 napada dnevno. Njena devojka Tara Sorkin kaže da mora da vodi dnevnik njihovih aktivnosti kako bi se Megan sećala ko je ona uopšte nakon nekog od napada.

"Ponekad zaboravi i da ima devojku, ili da već godinama ne izlazi s muškarcima", rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi