Dnevni presek

KORONA BROJKE U BLAGOM PADU: Više od 4.800 zaraženih, 37 osoba preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.810 novozaraženih od 16.693 testirana uzorka, a nažalost, preminulo je još 37 osoba

Na respiratorima se trenutno nalazi 291 pacijent, a na bolničkom lečenju 7.509.

Od početka epidemije u našoj zemlji je registrovano 605.406 slučajeva zaraze korona virusom, a ukupno je preminulo 5.245 obolelih. 

Do sada je testirano 3.441.136 uzoraka.

Ovo su vesti dana o virusu korona!

* Krizni štab zaseda, ima li šanse za popuštanje mera?

Članovi Štaba gotovo svakodnevno imaju konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i procenjuju trenutnu situaciju, dok se zakazivanje sednice očekuje sutra ili za vikend, saznaje MONDO.

U medijima se pojavila informacija da će kafići ili eventualno bašte ugostiteljskih objekata sutra da budu otvorene, ali prema nezvaničnim izvorima iz Kriznog štaba, šanse za to su sve manje.

* Trudnica (29) na respiratoru

Stručnjaci neprestano ističu da je sve više mladih obolelih od kovida-19 sa teškom kliničkom slikom, a u prilog tome govori i podatak da se u bolnici "Dragiša Mišović" trudnica stara 29 godina nalazi na respiratoru

Sa druge strane, u kovid bolnici u Batajnici primljena je devojka od 22 godine koja je zbog korone imala i infarkt, rekla je voditeljka tokom uključenja ispred KBC "Dr Dragiša Mišović".

O stanju zaražene trudnice opširnije je pričao načelnik radiologije prof. dr Đorđe Lalošević, rekavši da tim lekara neće odustati od nje.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi