Zdravlje

KO NEĆE VAKCINU, ODABRAO JE VIRUS - PA BIRAJTE: Svakom neka bude jasno - SIGURNO će ga stići!

Autor Nataša Petrović

"Ko se ne vakciniše, virus će ga sigurno stići, samo je pitanje kada", poručuje dr Kon!

Izvor: Kurir TV

Dok Srbiju svetski mediji hvale zbog dostupnosti vakcina protiv korone i mogućnosti da se bira između čak četiri cepiva, mnogi u našoj zemlji i dalje sumnjaju u bezbednost cepiva i šire glasine o vakcinama.

"Previše pažnje pridajemo antivakserima, jasno zašto. Ali treba znati da ih je uvek bilo između jedan i dva odsto. Neverovatan je njihov uticaj u ovom trenutku zbog društvenih mreža i zbog toga što se to politizovalo. To je malo tužno", prokomentarisao je dr Predrag Kon za RTS, pa poslao važnu svima:

"Mene antivakseri ne interesuju uopšte, već vakcinacija. Hoću da iskoristim trenutak. Danas ko bira da se ne vakciniše, odabrao je virus. To mora da bude jasno svakom. Virus će ga stići sigurno, samo je pitanje kada. Za nedelju dana, za mesec, u sledećoj sezoni. Kažu da te virus gripa 'stigne' jednom u osam godina, a dva do tri puta budeš stvarno bolestan u toku života".

Na pitanje da li ćemo, posle vakcinacije moći normalno da živimo, kaže:

"Da li ćemo živeti, kako da ne, samo treba da se masovno vakcinišemo".

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.