Zdravlje

SJAJNA VEST - VAKCINISANI MANJE RIZIČNI ZA PRENOŠENJE VIRUSA! Ugledni nemački institut objavio nova saznanja

Autor Nataša Petrović

U Nemačkoj najavljeno i popuštanje mera za vakcinisane!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ugledni nemački institut Robert Koh saopštio je da vakcinisane osobe ne prenose virus, nakon čega je tamošnji ministar zdravlja Jens Špan najavio ublažavanje mera za vakcinisane građane.

"Ko je u potpunosti vakcinisan, njega treba tretirati kao i osobe sa svežim negativnim testom na korona virus", izjavio je Špan u razgovoru za nedeljno izdanje dnevnika "Bild".

Ministar Špan se sada zalaže da se ljudima koji su primili obe doze vakcine dozvoli odlazak u kupovinu bez testa na kovid, ukoliko za to i dalje bude potrebno testiranje.

Najavljujući popuštanje mera za vakcinisane u narednih nekoliko nedelja, Špan se pozvao na izveštaj instituta Robert Koh, u kojem se navodi da je rizik prenosa virusa od osoba koje su u potpunosti vakcinisane manja nego kod osoba koje su testirane negativno na koronu.VAADFADFADFADFDAF

Prema oceni ove instituacije, osobe koje su primile i drugu dozu vakcine trebalo bi da budu oslobođene obaveznih testova i karantina, što podržava i ministar Špan koji je napomenuo da bi tako nešto trebalo da se što pre desi.

Ukoliko zaista dođe do najavljenih popuštanja, vakcinisane osobe bi mogle da dobiju pristup uslugama poput odlaska kod frizera ili ulaska u prodavnice i muzeje gde se zahteva negativni test.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi