Dnevni presek

KORONA BROJKE U BLAGOM PADU: Manje od 4.000 zaraženih, preminule 42 osobe!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.615 novozaraženih od 15.904 testirana uzorka, a nažalost, preminule su još 42 osobe

Na respiratorima se trenutno nalazi 267 pacijenata, a u bolnicama je 7.938 zaraženih. 

Od početka epidemije u našoj zemlji je zabeleženo ukupno 629.388 slučajeva korona virusa, a broj preminulih je 5.579. 

Ukupno je testirano 3.531.777 uzoraka. 

Korona presek po gradovima

Beograd i dalje prednjači u broju novozaraženih, ali dobra vest je da i danas u prestonici ima manje od 1.000 zaraženih – 770. Slede slede Novi Sad 235, Niš 186, Kraljevo 86, Pančevo 83, Subotica 75, Šabac 66, Leskovac 66, Kragujevac 64, Čačak 58, Aleksinac 57, Smederevo 55, Vranje 54, Kruševac 53 i Novi Pazar 53.

U ostalim gradovima je zabeleženo po manje od 50 novih slučajeva korone.

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Porodilja preminula od korona virusa

Porodilja stara samo 29 godina, zaražena koronavirusom, preminula je u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", gde je bila hospitalizovana zbog ove bolesti.

Ona je jedna od dve trudnice koje su, krajem prošle nedelje, hitno morale da se porode carskim rezom zbog teškog stanja usled kovida 19.

Kasnije je objavljeno da je porodilja bila potpuno zdrava pre zaražavanje kovidom-19. 

* Vakcinacija bez zakazivanja širom Srbije

U svim gradovima i opštinama u Srbiji građani će bez prethodne prijave moći da se vakcinišu protiv virusa korona, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da se očekuje da od četvrtka budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

Đerlek je rekao da je na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja i kabineta premijeke Ane Brnabić dogovorena nova strategija imunizacije i da je odlučeno da se vakcinacija bez prethodne prijave omogući u svim mestima u Srbiji, a ne u 50 gradova, kako je prvobitno najavljeno.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi