Reč stručnjaka

FUJ! OVO SE NALAZI ČAK I NA ČISTIM GAĆAMA! Doktorka otkrila šta vreba iz donjeg veša i kada bi trebalo da ga bacimo!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Zgrozićete se i poželećete odmah da ih bacite!

Znate koliko bi često trebalo menjati donji veš, i šta se desi ako to ne radimo, a sada saznajte posle koliko bi trebalo da ga bacimo!

Specijalistkinja za intimno zdravlje dr Širin Lakani rekla je da bi svakih godinu dana trebalo da bacamo donji veš. Razlog će vas iznenaditi, ako ne i uplašiti!

"Postoje istraživanja koja dokazuju da mašina za veš ne uklanja bakterije, ni one koje se prirodno nalaze u našem telu, ni opasnije koje izazivaju infekcije, kao što su ešerihija koli ili polno prenosive bolesti", rekla je ona.

"Nema veze koji oblik donjeg veša nosite, bokserice, gaće ili tange, bacite ih posle godinu dana upotrebe. Uvek su plodno tle za razmnožavanje bakterija koje mašina neće ubiti. Ovo nisu bakterije koje će vam odjednom napraviti haos u telu, ali vremenom mogu izazvati probleme u osetljivim delovima kao što je urinarni trakt", rekla je ona.

Donji veš od čipke ili drugih zabavnih materijala ne bi trebalo nositi svakog dana, jer ozbiljno iritira kožu trenjem.

"Nemojte nositi ni svilene, niti mešavine svile, jer koža mora da diše. Veličina je takođe bitna jer će premale gaće grebati kožu, zadržavati vlagu i toplotu i remetiti pH vrednost tog područja", rekla je ona.

"Ako vam gaće ostavljaju trag na koži kada ih skinete, vreme je da kupite veće da ne biste dobili infekcije ili urasle dlake", rekla je ona.

A ko ne bi trebalo da nosi veš? Objašnjenje je jednostavno - ako vam je intimni deo tela zdrav i nemate nikakve probleme, spavanje ili vežbanje bez gaća neće na njega uticati ni pozitivno, ni negativno.

"Osobe koje su sklonije infekcijama mogu da spavaju bez donjeg veša jer to umanjuje vreme izlaganja bakterijama i vlažnoj, toploj sredini", rekla je ona.

(MONDO)