Zdravlje

POBEDA JE NA DOHVAT RUKE, MLADI DA ZADAJU ZAVRŠNI UDARAC: Dr Kisić Tepavčević poslala važnu poruku!

Autor Nataša Petrović

Red je na mlade da se vakcinišu da bismo zadali završi udarac virusu, poručuje dr Kisić Tepavčević.

Izvor: Screenshot/RTS

Imunizacija u Srbiji traje već mesecima, kao najvažniji deo borbe protiv korona virusa. Najmanje vakcinisanih je među mladima, a zašto je tako za RTS je objasnila dr Darija Kisić Tepavčević.

"Mladi na početku nisu bili prioritet za vakcinaciju, ako sada pogledamo procenat u svim uzrasnim grupama, svuda u svetu je vakcinisano najmanje mladih jer nisu bili prioritet. Ali sada je došao red na njih, na njima je da daju završni udarac ovom virusu. Pre nešto malo manje od mesec dana je uzrasni kriterijum snižen na 16 godina, značajan broj mladih ljudi se odazvao vakcinaciji".

Ona je istakla da vakcina ima, da građani mogu da biraju između četiri cepiva, i poručila da je "svako od nas podjednako bitan, da ne možemo da uspemo ako ne budemo ujedinjeni protiv virusa".

Iako se često polemiše o tome da su mladi protiv vakcinacije, dr Kisić Tepavčević smatra da nije tako i mladima šalje važnu poruku.

"Mladi nisu protiv vakcinacije, već jednostavno nisu bili prioritet, sada kada im se dalo do znanja da je na njih red, treba da damo završni udarac virusu i pobeda nam je na dohvat ruke".

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.