Dnevni presek

KORONA BROJKE OPET PALE: Nešto više od 200 novozaraženih, preminulo devetoro!

Autor Nataša Petrović

Evo kakve su korona brojke na dan 3. juna!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prema najnovijim informacijama u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 218 novozaraženih od 10.101 testiranog uzorka, a nažalost još 9 osoba je preminulo

Na respiratorima se trenutno nalazi 36 pacijenata, a 568 zaraženih se leči u bolnicama. 

Od početka epidemije do 3. juna u 15 časova registrovano je ukupno 713.207 obolelih od korone, a 6.890 osoba je izgubilo bitku sa virusom. 

Do sada je testirano 4.185.210 uzoraka. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Indijski soj korone sve bliže Srbiji

U Hrvatskoj je detektovan indijski soj korona virusa, potvrđeno je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je dokazano da se indijski soj virusa korona brže širi od do sada poznatih varijanti virusa, kao i da je zabrinjavajuće što vakcina slabije deluje na taj soj.

"Iako je to još predmet istraživanja, izgleda da vakcina nešto slabije deluje na indijski soj. I jedno i drugo je zabrinjavajuće", rekao je Capak.

* Počinje proizvodnja ruske vakcine u Srbiji

Proizvodnja ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V počeće u petak, 4. juna, najavio je srpski ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. Ovim će Srbija postati prva zemlja u Evropi koja proizvodi to cepivo protiv korona virusa. 

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi