Dnevni presek

MALO POGORŠANJE KORONA BROJKI POSLE VIKENDA: Više od 150 novozaraženih, 7 osoba preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 162 novozaražena od 8.552 testirana, a nažalost, još sedam osoba je preminulo. 

Na respiratorima se trenutno nalazi 28 pacijenata, a u bolnicama se leči 518 zaraženih. 

Od početka epidemije do 7. juna u 15 časova u našoj zemlji je registrovano ukupno 713.840 slučajeva korone, a 6.924 osobe su izgubile bitku sa virusom. 

Ukupno je testirano 4.220.000 uzoraka. 

Ovo je tema dana u vezi sa virusom korona!

* Kako da znate da li kašljete od korone ili alergije

Polen i "mace" trenutno su sastavni deo našeg života, jer je njihova sezona baš u proleće, pa će se mnogi zbog simptoma alergije uplašiti da možda imaju koronu. Pedijatar dr Saša Milićević je kazao da simptomi jesu isti, ali da je jedan znak za alarm.

"Simptomi su jako slični, ako dete ima curenje nosića, malaksalo je, kašlje i svrbe ga oči, to može biti alergija ili korona. Ako dete ima temperaturu, male su šanse da je alergija u pitanju. Roditelji nekada pogreše, kažu sigurno je alergija, imam je i ja. Uvek kada dođu roditelji, kažu nadamo se da je alergija, a ne kovid. Sada je došlo takvo vreme, da se radujemo alergiji", rekao je on.

"I kod dece, i kod odraslih, sada se priča i kroz nos zbog alergije", rekao je on.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi