Dnevni presek

KORONA SE NE PREDAJE LAKO, BROJKE OPET SKOČILE: Više od 130 novozaraženih, 4 osobe preminule!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 138 novozaraženih od 6.459 testiranih, a nažalost, još četiri osobe su preminule. 

Na respiratorima se trenutno nalaze 23 pacijenta, dok je 479 zaraženih na bolničkom lečenju. 

Od početka epidemije je registrovan ukupno 714.891 slučaj kovida-19, a 6.962 osobe su preminule u našoj zemlji. 

Do sada je ukupno testirano 4.274.129 uzoraka. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Zakazana nova sednica Kriznog štaba

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za ponedelja, 14. jun, u 16:30 sati. 

Očekuje se da članovi Kriznog štaba dodatno popuste mere i dozvole održavanje matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja uz određene epidemiološke mere.

* Ko će primati treću dozu vakcine

Prof. dr Branislav Tiodorović rekao je da će treća doza vakcine protiv korone biti neophodna, i da toga moramo da budemo svesni. Ali tek kada budemo imali precizne podatke o prokuženosti i imunom odgovoru, moći ćemo da odredimo ko će morati da je primi.

"Moramo da uradimo nacionalnu studiju o tome koliko naših građana ima imunitet na korona virus i moramo razmišljati o da to krene već od avgusta, septembra. Tek kada saznamo koliko je imunih, videćemo šta možemo očekivati u odbrani od virusa. I videćemo ko treba da primi treću dozu vakcine, jer je jasno da će biti neophodna", rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba.

* Fajzerova vakcina odobrena za decu od 12 do 15 godina

"Fajzerova" vakcina se može koristiti kod populacije uzrasta od 12 do 15 godina, zaključila je Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Kako navode iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), potvrđeno je da su se stekli svi zakonski uslovi i stručni kriterijumi koji se odnose na bezbednost i efikasnost vakcine.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi