Dnevni presek

KORONA PONOVO OPOMINJE: Više od 150 novozaraženih, pet osoba preminulo

Autor Maja Gašić

Najnoviji podaci o koroni u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednjih 24 časa u Srbiji su zabeležena još 162 slučajeva infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još pet osoba.

Broj pacijenata na respiratorima trenutno je 19.

U poslednja 24 sata testirano je 9.941 ljudi.

Dan ranije bilo je 135 slučajeva infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još pet osoba. Broj pacijenata na respiratorima bio je 16.

Ovo su teme dana vezane za koronu!

* Nova pravila za ulazak u Grčku

Državljani zemalja sa takozvane zelene liste u Grčku će moći da uđu sa negativnim antigenskim testom, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

Deca do 12 godina starostikoja dolaze iz zemalja sa zelene liste moći će da uđu u Grčku bez negativnog PCR testa na korona virus. Evropska unija vratila je juče Srbiju na zelenu listu. Nove mere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u Služenom listu.

* Nove mere na snazi

Krizni štab je na sednici održanoj u ponedeljak doneo nove mere u vezi sa radom ugostiteljskih objekata, održavanja i veselja kao i sportskih dešavanja.

1. Prodavnice i svi maloprodajni objekti će moći da rade NON-STOP

2. Ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da rade NEOGRANIČENO, dok je onima koji su na zatvoren produženo radno vreme do 1 sat posle ponoći

3. Dozvoljen povratak publike na sportske događaje - 50 odsto kapaciteta na otvoreno, dok 30 odsto kapaciteta u zatvorenim sportskim prostorima

4. Dozvoljena velika okupljanja do 500 ljudi - u skladu s merama i kapacitetima prostora u kojem se organizuje slavlje

5. Dozvoljene ekskurzije i odlasci na rekreativne nastave osnovaca i srednjoškolaca
Možda će vas zanimati

Ono što ostaje isto je to da mere koje se tiču dezinfekcije, nošenja maski i držanja distance ostaju na snazi.

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.